Nyheter » Senaste nytt » Stolpe ut för NSK på Kamratcupen

Stolpe ut för NSK på Kamratcupen

I helgen spelade NSK P99 Kamratcupen i Haninge. Lördagen såg laget vinna sin grupp men på söndagen i slutspelet höll inte formen. Det blev istället stolpe ut och tre raka förluster.

Det var genomgående små marginaler och tuffa och jämna matcher under hela turneringen. Inte i en enda match vann eller förlorade vi med mer än ett mål. Lite oturligt hade vi bara marginalerna på vår sida under lördagens gruppspel. När söndagen och slutspelet kom studsade bollen stolpe ut, istället för stolpe in som under lördagen.

Lyckan var som sagt med oss på lördagen, där vi går obesegrade vidare som gruppetta efter två oavgjorda matcher och två vinster. Vi har en ganska annorlunda spelidé än de övriga lagen i turneringen. Tanken är att aldrig sätta press på motståndarnas planhalva, utan istället ligga och avvakta på egen planhalva och på så sätt försöka stänga igen matcher och försöka kontra in ett ledningsmål. Detta bär frukt under lördagen då vi som sagt kommer etta i vår grupp.

 

Man ska inte ändra på ett vinnande koncept, brukar man säga, och det sa även vi inför söndagens slutspel. Vi fortsätter ligga lågt i vår press och spelar på samma manér som under lördagen. Tyvärr hade vinden vänt under natten till söndag och vi förlorar samtliga tre matcher i slutspelsgruppen. 0-1, 0-1 och 1-2 blev slutresultaten i slutspelet för vår del. Vi orkar inte riktigt täppa igen ordentligt i försvarsspelet som vi gjorde under lördagen och helt plötsligt är det vi som skjuter stolpe-ut när vi väl får våra lägen.

Tråkigt, förstås, att vi inte fick med oss en vinst från slutspelet. Men vi visade prov på en bra inställning och bra spel i sista matchen där vi är klart bättre än motståndarna men inte lyckas få med oss en vinst.

Det var sammantaget en bra och nyttig turnering från oss. Förhoppningsvis tar alla spelare med sig läxan om hur mycket koncentration och disciplin spelar roll, främst gällande inomhusfotboll men även utomhus. Ligger man alltid rätt i position, har koll på motståndarlagets löpningar och jobbar hårt gör man det väldigt svårt för motståndarna att spela ett effektivt anfallsspel.

Bra jobbat alla som var med och spelade. Vi tar revansch på andra planer och hallar inom kort!

Johan Cedervall
27 februari 2013
Denna hemsida är skapad i anySite