Nyheter » Senaste nytt » Följ F05:s första säsong i S:t Eriks-Cupen: Snart smäller det...
Trängsel: Det är trångt och livligt och det ska bli skönt att komma ut...
Foto: Anja Krokbäck

Följ F05:s första säsong i S:t Eriks-Cupen: Snart smäller det...

Åtminstone för oss ledare… Det är bara en månad kvar nu tills flickornas första match och frågorna börjar hopa sig; hur ska det gå? Hur kommer de att klara reglerna? Kommer de att kunna kasta inkast? Kommer de att göra ett enda mål? Hur ska bytena gå till? Hur mycket ska man betala domaren och hur ser matchstället egentligen ut?

Tre mot tre: Nemi, Sofia & Greta
Foto: Anja Krokbäck

Frågorna är många men vi är teoretiskt sett förberedda och det känns bra inför säsongen. Känns skönt att göra matchdebut på hemmaplan i NSK Cup nära hemmet och tryggheten. Nära klubben… Löpavstånd om man skulle ha glömt nåt... För där finns en del funderingar, kommer vi att glömma något väsentligt till matcherna? Har vi verkligen tänkt på allt? Kommer vår spelidé att fungera?

För vi har faktiskt en spelidé. Vår spelidé är enkel men det är ändå årets stora utmaning att få den att fungera. Vi vet vad vill göra och vi kommer att köra på den linjen; Alla ska få spela, alla ska få vara med, alla ska få ha roligt. I slutet på året hoppas vi att alla flickor ska ha spelat ett antal matcher och fått en positiv känsla som innehåller kamratskap, trygghet och fotbollsglädje.

Och fotbollsglädje är i sig självt intressant! Jag menar, när har vi någonsin sagt till tjejerna hur man spelar fotboll? Vi ställer upp mål på träningarna och delar upp lag tre mot tre och alla bara vet. De vet att man ska göra mål. De vet att man måste få med sig bollen till motståndarens planhalva och närma sig målet. De vet att man ska spelar med fötterna men att det är okej att nicka. De vet att man ska försvara målet när motståndaren vinner bollen. Spelet verkar liksom bara finnas där och jag tycker att det är fantastiskt. Sen hur det kommer att ta sig ut på en 5-mannaplan på konstgräs efter en lång vinter i en liten, svettig gympasal, det återstår att se. Det kommer säkert att bli förvirrat och snurrigt och galet, och alldeles, alldeles underbart…

F05 består av 30 flickor. Cirka hälften av flickorna har spelat ihop sedan 6 års ålder, resten har kommit senare via Knattekolan eller Sommarlovscamp eller rakt in i laget. Vi har ett stort stöd bland föräldrarna och tränartruppen består av tio personer. Utöver tränare och lagledare har vi en kassör och ”sociala gruppen” som står för trevligheter runtomkring. I år startar vi med att spela matcher för första gången. Debuten blir i NSK Cup den 13 april, därefter blir det St Erikscupen. Ni kommer att få höra hur det går…

Jenny Bobille-Vaucher
21 mars 2013
Lagfoto tagit i februari 2013
Foto: Anja Krokbäck
Denna hemsida är skapad i anySite