Nyheter » Senaste nytt » Träffa NSKs unga ledare: Ruben Baron

Träffa NSKs unga ledare: Ruben Baron

NSK är en klubb som vill ta vara på ungas ledarförmågor och fotbollstalang. Redan idag får många av lagen hjälp att sköta träningarna av externa tränare, ett privilegium som absolut inte finns i alla klubbar. Vissa av tränarna har själv mångåriga karriärer bakom sig i NSK, andra är nya förmågor men som redan har knutit NSK till sitt hjärta.

En av dem är Ruben Baron. Han är NSKs nya bollkonstnär och stannar gärna kvar efter träningarnas slut för att lära ut det han kan till de spelare som har intresset. Många av er har säkert träffat honom, han sitter både på kansliet ett par dagar i veckan samt coachar på kvällarna.

- I takt med att jag har lärt känna klubben och dess karaktär måste jag säga att det är jämlikhetsprinciperna inom klubben som ligger mig närmast hjärtat, och som var den främsta anledningen till varför valet föll på NSK.

Det är nog flera som är glada för att det var just Ruben som såg lappen om att NSK sökte fotbollstränare i sin förra gymnasieskola Norra Real. Han har en bakgrund i Brommapojkarna som både fotbollsspelare på elitnivå men också som tränare. Med tränarförebilder som Guardiola och Högmo strävar han efter att kunna definiera laget efter spelartruppen och lyckas få med alla spelare på ett koncept – utan att tappa bort glädjen. Att få jobba med fotboll är enligt Ruben en förmån och att vara en extern tränare har många fördelar.

- Utan en befintlig relation till några av spelarna i fråga kan man, både sportsligt och socialt, vara mer objektiv i sin framtoning och genomsyra sin verksamhet med klubbens värderingar och filosofi, utan att färgas av personliga relationer. Detta i kombination av att man har både tid och möjlighet till att engagera sig på ett sätt som föräldratränare inte alltid har möjlighet att göra.

Ruben som själv är en tekniker tror så klart att tekniken är det främsta vapnet för en fotbollsspelare och försöker drilla sina spelare i det så mycket det går. Utöver det pratar han mycket om att skapa en trygghet mellan sig själv och sina spelare, att få dem att förstå att det är okej att misslyckas.

För att spä på idyllen Ruben lite extra, så kan han inte bara spela fotboll i verkligheten, han har inte vad han kan minnas förlorat en enda FIFA-match i hela sitt liv.

Liz Holmquist
7 november 2013
Denna hemsida är skapad i anySite